Vidar Wernöe tar över Elektronikkonsult

Elektronikkonsult grundades 1978 av Bertil Ernberg och Ove Schöld. År 2000 anställdes Vidar Wernöe som vd. Nu tar han över som ägare. Bertil Ernberg kommer att arbeta kvar en tid med bibehållna arbetsuppgifter.

03vidarw


– Elektronikkonsult kommer genom ägarbytet att satsa offensivt framåt. Målsättningen är att växa och anställa flera duktiga kraftkonstruktörer, meddelar Vidar Wernöe.

– Genom åren har vi byggt ett starkt team med mycket erfarna elektronikkonstruktörer. Alla har över 10 års erfarenhet av kraftelektronik. Tillsammans med tillgången till ett stort, modernt och välutrustat elektroniklabb gör detta att vi kan åta oss stora helhetsåtaganden, allt från konceptstudier till serieleveranser. För våra kunder är det en stor fördel att få tillgång till hela vår samlade kompetens och våra utvecklingsresurser.

Vårt fokus framöver kommer som tidigare att vara strömförsörjning, kraftelektronik, motorstyrning, batteriladdning och mönsterkortslayout. En trend som vi sett de senaste 10 åren är att våra kunder i större omfattning efterfrågar konstruktionslösningar med högre effekt.

–  Att få utveckla Elektronikkonsult vidare ser jag som en stor och rolig utmaning. Jag brinner för att bygga starka och duktiga ingenjörsteam som kan lyfta våra kunders produkter till nya nivåer. Under mina 17 år som vd på Elektronikkonsult är jag otroligt stolt över att vi har hjälpt många av Sveriges ledande storföretag med deras produktutveckling och exportsuccéer. Det är en viktig drivkraft inte bara för mig men också för alla våra engagerade ingenjörer, säger Vidar Wernöe.

–  Efter att ha drivit Elektronikkonsult i 40 år känns det bra att kunna lämna över bolaget till Vidar som har visat ett så stort engagemang under alla år som vd och som byggt upp bolaget till vad det är idag. Med Vidar som ägare ser jag det också som en garanti att Elektronikkonsult även i framtiden kommer att behålla sin höga kvalitet och ha kunden i fokus, vilket har varit så viktigt för mig, säger Bertil Ernberg.

Comments are closed.