VD-byte på Elfa

Ove Opseth tar över vd-posten på Elfa efter Bo Lindqvist den 1 oktober.

Ove Opseth ersatte Lars Axelsson som ekonomidirektör (CFO) under 2007 och utsågs den 1 juni i år till vice vd för katalogdistributören Elfa. Han var tidigare vd för Sitel Nordic AB, nuvarande K3 Resell. Dessförinnan innehade han olika chefstjänster på läkemedelsföretaget Bristol-Myers Squibb. Han har civilekonomexamen från Mitthögskolan och har internationell management-erfarenhet.
Som första externt rekryterade vd för det dåvarande familjeföretaget Elfa tillträdde Bo Lindqvist år 2001 då han ersatte Per Lindberg. Per Lindberg vad vd under tiden 1988-2001. Dessförinnan hade Nils Jensen denna post.
Bo Lindqvist har utvecklat ELFA från ett familjeägt företag, med huvuddelen av verksamheten i Sverige, till en internationell koncern med dotterbolag i åtta länder i norra och östra Europa. Bo Lindqvist har också genomfört ett antal företagsförvärv under tiden han lett ELFA. Exempel är CLL och Nordic Power i Sverige, SHP i Finland, AFU och Øistein Røed i Norge, samt den tidigare återförsäljaren Tevalo, med verksamhet i Baltikum och Ukraina.
Efter ett två års mellanspel med riskkapitalbolaget Industri Kapital som ägare tillhör Elfa sedan ett år tillbaka den schweiziska katalogdistributören Dätwyler.

 

Comments are closed.