Världspremiärer och ny forskning på S.E.E.

På S.E.E., Scandinavian Electronics Event, på Stockholmsmässan den 13-15 april presenteras bland annat en helt ny kamera med inbyggd skrivare, en specialbyggd Volvo med lysdiodsutrustning samt ett utvecklingskort baserat på "open source".

Nyheterna är samlade på Showcase Sweden, en avdelning avsedd att lyfta fram det bästa svensk elektronik har att erbjuda. Det primära syftet med Showcase Sweden är att skapa en mötesplats mellena företag och ungdomar där företagen, med hjälp av sina intressanta produkter kan locka studenterna att välja en teknisk yrkesbana. Övriga besökare kommer med all sannolikhet också att fascineras av den innovativa utställningen som utgör entrén till S.E.E.

Ljus framtid för lysdioder
På Showcase Sweden kommer bland andra en lastbil från Scania att åskådliggöra mängden av elektronik som ryms i ett fordon. Optoga visar upp en specialbyggd bil med lysdiodsutrustning. Lysdioder har en lägre effektförbrukning än andra ljuskällor och kommer snart att kunna integreras i mängder av nya applikationer. En annan fördel är dess minimala storlek: En lysdiod som är mindre än 1 millimeter sprider lika mycket ljus som en kraftfull glödlampa. Ljuset som flödar ut från en lysdiod innehåller ingen värme, bly eller kvicksilver.

En bild säger som sagt mer än tusen ord

Det blir världspremiär på S.E.E. för en kamera från Printdreams med inbyggd skrivare. Ta en bild och skriv ut direkt – på valfritt underlag. Se en film om kameran:
http://www.youtube.com/watch?v=wPhLFxRgfQ8 

En annan kamera som säkert kommer att dra uppmärksamhet är värmekameran från Flir Systems. Värmekamerorna används bland annat inom medicinteknik för att upptäcka infektionssjukdokmar som svininfluensa, samt inom automation, bygg, el och mekanik.

Kungliga tekniska högskolan och Linköpings universitet visar upp utvalda forskningsprojekt och forskningsresultat. Linköpings universitet kommer bland annat att presentera ett nytt utvecklingskort baserat på open source, vilket gör det möjligt för vem som helst att ladda ner ritningar, köpa hem komponenter och sätta igång att utveckla en dator för inbyggnad. Övriga företag som är klara för Showcase Sweden är bland andra Bombardier och St Jude Medical.

Comments are closed.