Annons

Världens snabbast växande community för fotografer kommer från Göteborg

Göteborgsbaserade YouPic gick från att vinna Chalmers Innovation "Startup Camp" till att bli världens snabbast växande community för fotografer.

 

Efter en lyckad investering i maj 2014 har företaget haft en imponerande tillväxt och planerar att nå nästa investeringsrunda i början av 2015.
Tanken är att förena fotografer från hela världen. Proffs och entusiaster kan visa upp bilder av hög kvalité, inspireras av varandra och utvecklas.
– Vi är precis i startgropen och märker att responsen är enorm, säger Navid Razazi, CEO och grundare. Det finns ett behov av en enkel och rolig plattform, där man kan visa upp sina bilder och lära sig nya saker. Man möts av gemenskap på YouPic, det bygger på socialt lärande och fotograferna ger varandra mycket uppmuntran. Många av våra medlemmar är med på flera olika nätverk samtidigt, till exempel på Flickr eller Getty Images. Andra har bytt till YouPic helt för att de tycker att det är lättare att synas, lära sig och följa sin egen utveckling.
Den största användarbasen finns idag i USA, Storbritannien och södra Europa. Nu vill företaget nå ut till svenska fotografer. Under hösten kommer man att hålla i fototävlingar och gästas av världskända fotografer och experter.

Comments are closed.