Världens minsta smartmobil med HD-videoinspelning.

Sony Ericsson Xperia mini lanseras idag till hugade köpare. Smartmobilen är snarlik föregångaren X10 mini men är uppdaterad med bland annat HD-videoinspelning, Reality Display med Mobile Bravia Engine och en 1GHz processor.

{mosimage} 

Sony Ericsson Xperia mini uppges vara en liten och kompakt androidbaserad mobiltelefon med en 3-tums kapacitiv pekskärm. Den använder det integrerade programmet Facebook Incide för att kunna dela bilder, synka Facebook-vänners födelsedagar med kalendern, uppdatera din status och dela musik med en enkel knapptryckning.. FM-radio, WiFi, GPS, Twitter och Youtube är förinstallerade i mobilen. Mobilens DLNA-funktion uppges göra att du enkelt kan visa upp dina bilder och videoklipp på en annan enhet, som till exempel en TV med DLNA.

Mobiltelefonen har en 5-megapixelkamera med LED-blixt, 8x digital zoom, autofokus och HD videoinspelning. Xperia mini använder operativsystemet Android 2.3 som ger tillgång till Androidmarknaden där över 200 000 spel och applikationer kan laddas ner.

Mobilens taltid är upp till 270 minuter och ”standbytiden” uppges till upp till 320 timmar. Sony Ericssons Xperia mini har inbyggda minne och är på 320 MB och ett minneskort på 2 GB av typen Micro SD medföljer. Mobilen har Turbo3G Pro som ger snabbare ned- och uppladdning av data.

Det återstår nu att se om Sony Ericsson med denna lansering kan hindra kräftgången sedan länge avseende de globala marknadsandelarna.

Comments are closed.