Vändbart display i oscilloskop

I LeCroys nya oscilloskop WaveRunner 6Zi kan man placera bildskärmen valfritt på bredden eller höjden för att bäst passa för vad som skall mätas.

WaveRunner 6Zi har en vridbar 12,1 tums bildskärm med WXGA-upplösning.
Bredbildsskärmen passar främst då man har en mängd signaler där långt minnesdjup, zooming eller möjlighet till att scrolla igenom signalen krävs.
Rotera skärmen 90° och den blir i stället optimal för att visa digitala signaler, jitter, ögondiagram samt och spektrum (FFT).
Skärmstorleken ställs in automatiskt när skärmen roteras. Skärmen kan även vickas fram eller tillbaka för att anpassas till användaren och eliminera reflexer.
Oscilloskopserien täcker bandbredder upp till 400 MHz till 4 GHz, den har ett minnesdjup på upp till 128 Mpts, upp till 40 GS/s samplingshastighet, lågt brus och en full uppsättning med probe-lösningar samt ett stort utbud av verktyg för seriell dataanalys.

12 bit upplösning
Inom några månader tänker LeCroy visa sin första serie oscilloskop med 12-bitars upplösning. Modellerna finns med 400 och 600 MHz bandbredd, 2 GS/s samplingshastighet och upp till 256 Mpts minnesdjup. Oscilloskopen ingår i WaveRunner-serien.

X-stream II

LeCroys X-Stream II-teknik är utformad för att ta hand om långa minnesdjup. I arkitekturen används variabla segment av signalen för att optimera CPUns cache-minnesanvändning. Som resultat processas långa minnesdjup mycket snabbare än tidigare. X-Stream II använder en Intel Dual Core-processor, höghastighets databussar, 64-bitars Windows7 och upp till 4 GB RAM.

Seriell datanalys
För att lösa seriella dataproblem krävs ingående kunskap om protokollet för att komma igång. Dedikerade mjukvarupaket finns för applikationer som I2C, SPI, UART, RS-232, Audio (I2S, LJ, RJ, TDM), CAN, LIN, FlexRay, MIL-STD-1553, SATA, PCIe, 8b/10b och USB2 som ger en kombination av avkodning, trigger, mätning/diagram, ProtoSync och ”compliance test”.
Det protokoll som skall testas kan innebära en ny standard som kräver jitter- och ögondiagramsmätningar. Protokollet kan också följa en mogen standard, som kräver Compliance Test, eller kanske en inbäddad standard som kräver protokoll, mätningar för tidsanalys. WaveRunner 6Zi har över sjutton olika paket för trigger, avkodning och mätningar.

Instrumentet navigeras på nytt sätt, genom en joystick-liknande ratt.
I en historisk mod kan man bläddra tillbaka i tiden för att isolera avvikelser, mäta dem med parametrar eller markörer för att hitta källan till problemet.
Med TriggerScan kan man snabbt hitta ovanliga händelser även på högfrekventa signaler.

 

Comments are closed.