Utvecklingskit för både 2D och 3D

Microchip presenterar industrins första utvecklingskit för integrerad 2D-baserad projektions-kapacitiv beröring (PCAP) och 3D-baserad gestigenkänning på skärmar.

 

Kitet ger konstruktörer tillgång till Microchips 2D/3D-baserade avkänningsteknik GestIC, som gör att det är lätt att integrera 2D-flerfingerberöring och 3D-handgestigenkänning i skärmtillämpningar. Användningen av teknik baserad på elektriskt fält gör att hand- och fingergester kan spåras både på skärmens ytan och på upp till 20 centimeters avstånd ovanför skärmen. Utvecklingssatsen tillhandahåller dessutom en lättanvänd, ‘färdig’ lösning som inte kräver någon kodutveckling. Parametrisering, diagnostik och alternativa inställningar görs via Aurea 2.0, ett kostnadsfritt nedladdningsbart grafiskt användargränssnitt (GUI).
Utvecklingskitet inkluderar Microchips senaste PCAP-styrkrets, MTCH6303, med styrkretsen MGC3130 för gester. Dessutom finns en åttatums genomskinlig beröringssensor för att möjliggöra snabb prototypframställning för vanligt förekommande skärmar. MTCH6303 ger flerberöringskoordinater med en scanningsfrekvens för fem fingrar på 100 Hz. Dessutom har den en integrerad svit för flerfingerbaserade gester på en yta, vilket gör att den passar bra för såväl operativsystem-(OS)-drivna tillämpningar som inbyggda system utan operativsystem.
MGC3130 var den första styrkretsen för 3D-gester baserad på elektriskt fält som kunde klara energisnål, noggrann och robust spårning av handpositioner vid 200 Hz. Dessutom utnyttjar GestIC-tekniken avancerade gömda Markov-modeller för att tillse att igenkänningsfrekvensen för 3D-handgester ligger på över 95 procent. Handgester i luften är universella, hygieniska och lätta att lära sig, vilket gör att de passar utmärkt för skärmtillämpningar.

Comments are closed.