Lanserar sändtagare för ISM-bandet

Microsemi lanserar nu en sub-GHz sändtagare för industriella, säkerhets och medicinska tillämpningar. En extremt låg energiförbrukning med en viloström på 10 nA innebär att sändtagaren kan försörjas med ett knappbatteri eller från strömskördning.

Microsemi har döpt sitt nya chip till ZL70550. Sändtagaren arbetar i det olicensierade frekvensbandet 779-965 MHz (ISM-bandet) för industriella, vetenskapliga och medicinska tillämpningar. ZL70550 förbrukar endast 2,8 mA under sändning vid -10 dBm uteffekt och 2,5 mA vid mottagning. Sändtagaren erbjuder enligt företaget även branschens lägsta viloström på 10 nA. ZL70550 kan spänningmatas med 1,7 till 3,6 V och erbjuder en variabel uteffekt och datatakter på upp till 200 kbit/s. För applikationer som kräver utökad trådlös räckvidd kan sändarens uteffekt, mottagarens ingångskänslighet och datatakter justeras för att ge en länkbudget på upp till -107 dBm med minimalt ökad energiförbrukning. ZL70550 är starkt integrerad och erbjuds i en 5×5 mm QFN eller 3×2 mm CSP-kapsel. Utöver en antenn och, i vissa fall, dess anpassningsnät, behövs endast en kristall, ett motstånd och två kopplingskondensatorer.

Enheten innefattar även en avancerad media access controller (MAC) som utför de flesta länkstödsfunktionerna, received signal strength indications (RSSI), clear channel assessment, Sniff, preamble and synchronization, packetization, whitening and forward error correction (FEC). Ett tillval av Microsemis Z-Star-protokoll möjliggör snabb produktutveckling och erbjuder en komplett stjärnkonfiguration för en fullständig nätverkslösning. ZL70550 finns nu tillgänglig i provexemplar.

Microsemi erbjuder även en WSN utvärderingssats och en applikationsutvecklingssats (ADK). Utvärderingssatsen innehåller en USB-hubb och en accelerometersensornod och demonstrerar en trådlös sensornätverksapplikation med ZL70550 inbyggda Z-Star-protokoll. ADK innehåller all nödvändig hårdvara och mjukvara för att demonstrera sändtagarens prestanda och är avsedd att användas som ett verktyg för att stödja utvecklingen av prototyper. ZL70550 finns nu tillgänglig som provexemplar och WSN utvärderingssatsen (ZLE70550BADB) är prissatt till 200 dollar. Microsemi visar upp sin nya sändtagare på den pågående mässan Embedded World i Nürnberg.

Comments are closed.