Utlyser global MEMS-tävling

I samband med eventet DATE 2016 i Tyskland utlyser nu Cadence Design Systems, Coventor, X-FAB och Reutlingen University en gemensamt sponsrad MEMS designtävling. Tävlingen är global och syftar enligt arrangörerna till att främja en ökad uppfinningsrikedom när det gäller integrering av MEMS-enheter och block för blandade signaler i CMOS.

Tävlingen går under namnet MEMS Design Contest 2018 och vänder sig till företag, entreprenörer, forskare och studenter från hela världen. Designteam uppmuntras att föreslå fantasifulla designkoncept som kombinerar MEMS och mixed-signalteknik. Arrangörerna kommer att erbjuda gratis workshops för att bekanta de deltagande lagen med företagens designverktyg, konstruktionsmetoder och processteknik.

En panel av erfarna yrkesmän och akademiker kommer att göra en bedömning av inlämnade förslag. Varje bidrag kommer enligt tävlingsreglerna att bedömas efter graden av innovation i hårdvara och metodik, nyhetsvärde och det värde konstruktionen skapar. De tre bästa lösningarna kommer att få utmärkelser och presenteras på Cadence årliga användarkonferens CDNLive EMEA 2018 i München. Vidare kommer det vinnande lagets lösning att tillverkas vid X-FAB:s produktionsanläggningar.

– Stöd till innovation och framsteg inom elektronikkonstruktion är grundläggande för vad den här tävlingen handlar om. Att skapa logik för blandade signaler och MEMS-konstruktioner kräver ett nytt processflöde och totalt nytänkande. Genom att möjliggöra för det vinnande laget att använda sitt koncept i en tillverkad konstruktion markerar vi värdet av MEMS och konstruktioner för blandade signaler i dagens produkter, säger Alexander Duesener, Corporate vp för EMEA, Cadence Design Systems i ett pressmeddelande.

Comments are closed.