Uppgraderad 3D-CAD utan kostnad

RS Components har lanserat en ny version av DesignSpark Mechanical, det fria 3D-CAD-verktyget. Version 4.0 har en rad nya funktioner och är snabbare.

Programmet lanserades 2013 och utvecklades i samarbete med SpaceClaim. DesignSpark Mechanical är avsett för studenter, professionella konstruktörer och även ingenjörer inom mekanik och elektronik som arbetar i företag av alla storlekar, och gör att användarna snabbt kan utveckla prototyper för, eller bakåtkompilera, fysiska objekt.
Denna senaste version innehåller en rad olika förbättringar av användargränssnittet och har ett kombinationsverktyg (eller Loft-verktyg) som möjliggör skapande av kombinationer som är roterande, periodiska eller plåttillverkade. Förutom de här förbättringarna introducerar RS en ny autosparfunktion och olika förbättringar av befintliga verktyg i programvaran, plus möjligheten att analysera geometrin för solida kroppar och söka efter fel, inklusive tips för att lösa dem. De här tilläggen och förbättringarna är baserade på feedback från DesignSpark Mechanicals användarbas.
Dessutom är DesignSpark Mechanical version 4.0 det första kostnadsfria programverktyget som sömlöst integrerar den populära skivprogramvaran Ultimaker Cura, med öppen källkod. Den här nya funktionen är resultatet av ett nära samarbete mellan RS och Ultimaker, ett av världens största företag inom 3D-utskrifter. Tack vare funktionen kan användare optimera sina konstruktioner med experttestade profiler för 3D-skrivare och -material, samt effektivisera arbetsflödet.
Bland övriga funktioner i version 4.0 finns: stöd för 4K- och ultra-HD-bildskärmar, och det går att växla mellan flera grafikrenderande drivkretsar och lägen; möjligheten att exportera 3D-geometri till DreamWorks OpenVDB-filformatet med öppen källkod; och flera korrigeringar av mindre programvarufel. Dessutom har verktyget nu stöd för 14 nya språk: tjeckiska, holländska, finska, ungerska, koreanska, malajiska, polska, portugisiska, ryska, slovakiska, slovenska, spanska, thailändska och turkiska.
– Den här nya versionen av DesignSpark Mechanical höjer standarden ytterligare, säger Mike Bray, vice vd för DesignSpark. Uppdateringen till version 4.0 är ännu ett exempel på vårt engagemang för kontinuerliga förbättringar av DesignSpark-programsviten. Dessutom är vår programvara, helt i linje med dess underliggande filosofi, gratis att använda – inte bara för våra kunder, utan för alla. Vår grundläggande målsättning är att undanröja hinder för ingenjörer, och ta bort hämmande kostnader som ofta förhindrar att många av de bästa idéerna blir verklighet.

Comments are closed.