Annons

Uppåt för Tobii

Ögonföljningsföretaget Tobii visar ökande försäljning och mindre förlust för det andra kvartalet i år. Resultatet tyngdes av investeringar i teknikutveckling.

Tobii, som börsnoterandes tidigare i år, redovisar en höjd omsättning till 222 miljoner kronor för det andra kvartalet. Det är en ökning med 91 miljoner jämfört med samma kvartal i fjol. Koncernen rörelseresultat blev minus 17 miljoner kronor vilket var en förbättring jämfört med samma kvartal i fjol då förlusten blev -31 miljoner kronor. Rörelseresultat påverkas negativt av framtidsinvesteringar i affärsområdet Tobii Tech vars rörelseresultat landade på – 39 miljoner kronor.

"Tobii Tech fortsätter som planerat att investera i teknologiutveckling och marknadsbearbetning för att realisera framtida affärsmöjligheter för eyetracking inom volymmarknader för bland annat datorspel och datorer. Jämfört med förra årets andra kvartal ökade Tobii Techs totala FoU-satsningar med 2 MSEK till 34 MSEK. "

och

"Sammanfattningsvis utvecklades alla tre affärsområden väl under kvartalet. Vi fortsätter våra satsningar för att med lönsamhet expandera inom Tobii Dynavox och Tobii Pro och för att i Tobii Tech på sikt etablera eyetracking inom nya spännande segment", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Comments are closed.