Ultrakompakta 10G-kort med 5W per transponder

Transmode lanserar en familj av ultrakompakta Hex-kort med sex oberoende transpondrar på en enda kortplats. De nya korten medger upp till 192 portar/96 transpondrar i ett enda 11u-chassi. Varje 10G-transponder, inklusive optik, förbrukar bara 5W.

Lanseringen innebär att företagets 10G-lösning nu kräver bara halva utrymmet, eftersom det nu finns sex (hex) istället för fyra transpondrar per kort. Den nya familjen består av tre plug-in-kort till TM-Serien: En Hex OTN-Transponder, en Hex Transparent Transponder och en Hex Intelligent WDM-transponder.
– Vi vet från dialogen med våra kunder att nätutbyggnaden i praktiken ofta beror på hur mycket utrymme och kraft som faktiskt finns tillgängligt på en viss plats, säger Sten Nordell, teknisk chef hos Transmode. När vi vidareutvecklar våra lösningar är detta av största betydelse för kunderna.
Transpondern stöder alla tjänster från 614 Mbit/s CPRI till FC-16 Fibre Channel. Enheten lämpar sig för prestandakrävande tillämpningar som mobile fronthaul och sammankoppling av datacenters, då den skapar mindre än 4ns fördröjning.
OTN-Transpondern och iWDM-Transpondern stöder ett stort antal 10G-tjänster, t ex 10G Ethernet, OTN, SDH/SONET och Fibre Channel. De nya korten blir allmänt tillgängliga med start från andra kvartalet 2014.
Verkliga nät kräver mer än bara transpondrar i ett chassi. De nya korten stöder kompakta konfigurationer med antingen 40 kanaler i ett enda TM-3000 chassi (11u) eller 80 kanaler i två chassin, i båda fallen med gott om utrymme för alla övriga nödvändiga gemensamma enheter och med plats för kommande uppgraderingar för 100G-tjänster. I vissa tillämpningar, t ex för sammankoppling av datacenter och där färre gemensamma enheter behövs, är det möjligt att placera alla 80 kanalerna i ett enda 13u chassi, och på så sätt bygga ultrakompakta 10G-nätnoder.

Comments are closed.