Ulf Jönsson ny vd för Onrox

Från och med 31 oktober får Onrox AB en ny vd. Stefan Borgström, en av grundarna och vd sedan 1984, har beslutat sig för att lämna rollen som vd och Ulf Jönsson tillträder posten.

Stefan Borgström uppges även i fortsättningen vara tillgänglig i en konsultroll så att företaget har tillgång till all hans erfarenhet och kompetens i utvecklingsprojekt inom Midway’s elektronikgrupp där idag Onrox och systerbolaget Eribel ingår.

Ulf Jönsson kommer närmast från Breas Medical AB som han var med och grundade 1991. Han har lång erfarenhet av att leda och utveckla snabbväxande företag i en internationell miljö. Breas har under de tre senaste åren varit en del av GE Healthcare där Ulf Jönsson fungerat som ansvaring inom affärsområdet Homecare (Breas), enligt ett pressmeddelande.

Onrox AB bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av industriell elektronik med säte i Malmö. Företaget grundades 1984 och har haft en stadig tillväxt sedan starten. Idag har företaget runt 100 anställda och en omsättning på drygt 125 miljoner  kronor, inklusive dotterbolag (försäljningsbolag) i Danmark. Den huvudsakliga verksamheten består av tillverkning av elektronik – allt från enskilda kretskort till kompletta enheter – levererade direkt till slutanvändare över hela världen. Sedan 2005 ingår Onrox AB i Midway Holding AB´s industrikonglomerat.

Comments are closed.