Tyst elektrisk snöcykel

Franska startupbolaget MoonBikes – som utvecklat världens första elektriska snöcykel – förbereder en storsatsning i den svenska fjällvärlden. Målet är att etablera sig i en majoritet av Sveriges skidorter.

Efter 1,5 års kommersialisering har MoonBikes nyligen nått 500 sålda snöcyklar, med franska alperna som största säte. Nu flyttas fokus till den svenska marknaden, som anses ligga i framkant både vad gäller teknik och hållbarhet.

Hittills har man signerat fem samarbetsavtal landet över, där bland annat Kläppen Ski Resort blir först i Norden med att använda MoonBikes i skidanläggningen. Snart finns även två köp- och testcenter i Dalarna och Västerbotten.

Ett enkelt batteri på 2,5 kWh ger en körtid på 1,5 timmar, men kan fördubblas genom ett extra batteri. Med en vanlig laddare tar det mindre än fem timmar att ladda upp ett batteri som använts till max, och ingen specifik laddstation behöver monteras. Hastigheten toppar 42 km/h och med hjälp av en uppvärmd batteribox är den rustad för att klara kalla, skandinaviska vintrar.

Comments are closed.