Minimala hörapparater med ny teknik

Från danska Oticon kommer nu världens första allt-i-örat hörapparat med ett inbyggt Deep Neural Network. Tekniken är tränad med 12 miljoner verkliga ljudmiljöer.

Hörapparaten Oticon Own är Oticons minsta allt-i-örat-design hittills. Den kommer med världens första inbyggda Deep Neural Network (DNN), tränad med 12 miljoner verkliga ljudmiljöer. Det betyder att Oticon Own känner igen en stor mängd ljud, deras detaljer och hur de ska återges och höras på ett naturligt sätt samt ger hjärnan möjlighet att arbeta på ett naturligt sätt. Hörapparatanvändaren kan ha större möjlighet att delta och höra i mer komplexa ljudmiljöer såsom restaurangmiljö än med tidigare generationer hörapparater. Utöver det innehåller hörapparaten också Oticon Tinnitus SoundSupport som ger lindring för peersoner som lider av tinnitus.

Flera Oticon Own-modeller är också kompatibla med streaming från iPhone- och Android-enheter. iPhone- och iPad-användare kan till och med använda av hands-free-kommunikation tack vare Apples stöd för tvåvägskommunikation tillsammans med hörapparater.

Oticon är ett globalt företag med huvudkontor i Danmark och en del av Demant med mer än 18 000 anställda och en omsättning på över 18,5 miljarder DKK.

Comments are closed.