TYRI startar egen produktion av kretskort i Sverige

TYRI, tillverkare av belysning för arbetsmaskiner, startar egen produktion av kretskort i Sverige. Den 1 800 kvadratmeter stora fabriken i Kungsbacka kommer att göra bolaget självförsörjande vad gäller kretskort.

– Vi ser många fördelar med att själva tillverka de kretskort vi behöver, säger Jimmy Nordén, fabrikschef på TYRI Sweden. Ökad kvalitet och leveranssäkerhet är två av de viktigaste skälen till att vi nu börjar producera våra egna kretskort. Vi kommer både att producera till vår produktionsanläggning i Göteborg och till våra produktionsenheter i UK och USA.

Samtliga kretskort som företaget behöver till sina belysningsenheter kommer att produceras i den nya fabriken i Kungsbacka söder om Göteborg. Bolaget kommer under 2025 att vara självförsörjande på kretskort till samtliga lampor som produceras i gruppens tre fabriker. Detta kommer bidra till mindre påverkan av oroligheter i omvärlden och säkerställa en säkrare leverans till kunderna. Att TYRI väljer att etablera sig i Kungsbacka beror på att regionen är stark inom teknisk produktion.

– Vi har många kollegor i branschen som har sin produktion av kretskort i sydvästra Sverige, säger Per-Johan Edgren, produktionschef för TYRI:s nya kretskortsproduktion i Kungsbacka. Det har byggts upp ett kluster här av kunskap och erfarenhet och här vill vi gärna bidra med vår kunskap och göra regionen ännu starkare inom det här området.

TYRI ser produktionen av kretskort som en del i den egna utvecklingen. Fabriken kommer även ha en del som fokuserar på tillverkning av specialanpassad belysning där renlighetskraven är extra höga, ett affärsområde som TYRI ser växa starkt de närmaste åren. Med satsningen, som är TYRI:s största någonsin, kommer även nya medarbetare att rekryteras.

– Inom det närmaste året ska vi rekrytera 10-20 personer till produktionen och andra funktioner som rör vår fortsatta utveckling i Kungsbacka, säger Martin Karlberg vd och grundare av TYRI. Processen är påbörjad och vi ser fram emot att hitta nya stjärnor till vårt bolag. Det här är en av de viktigaste investeringarna vi har gjort på TYRI sedan starten.

Comments are closed.