Två till bolag lämnar Sting

Under en Take Off-ceremoni i Kista Science City lämnade de båda företagen Brighter och Bloo Stings affärsinkubator. Bägge bolagen ser nu framför emot en internationell expansion.

Bloo har utvecklat en plattform för mobil positionering där mobila klienter, oavsett märke eller system, kan kommunicera med varandra inom en viss radie. Det första produkten som företaget har utvecklat är en mobil flirt-tjänst – BlooFlirt. Nyligen hade bolaget releasefest för tjänsten och planerar att expandera genom eventbaserade communities och partnerskap med större dejtingsajter.

– Sting har lärt oss hur vi ska nå vår marknad, vilket har betytt oerhört mycket för bolagets utveckling. Utan Sting hade vi heller aldrig knutit de kontakter vi nu har gjort. Nästa steg är att utveckla en applikation som möjliggör enklare och smidigare affärskontakter vid mässor, konferenser och andra evenemang, säger Dennis Korkchi, medgrundare och vd på Bloo.

Det andra företaget som lämnade Stings affärsinkubator var medtechbolaget Brighter. Företaget har lyckats kombinerar alla moment av diabetesbehandling, från övervakning till medicinering, i en och samma produkt. Att leva med diabetes blir enklare och säkrare tack vare produkten, som är både portabel och diskret.

– Vårt team är vår främsta styrka och tack vare Sting har vi lyckats att utveckla vårt team från tre till sex personer, säger vd Truls Sjöstedt på Brighter.

– Inom den närmaste tolv månaderna ska vi verkligen ha gjort ”Take Off” även på en internationell marknad tack vare de samarbetspartners vi knutit till oss. Och den kunskap som vi tar i bagaget från tiden inom Sting, säger Truls Sjöstedt.

Runt om i Sverige finns det idag många affärsinkubatorer som hjälper till att omsätta idéer till företag.

Comments are closed.