Två nya experter till Ideon Innovation

Företagsinkubatorn Ideon Innovation i Lund knyter till sig ny kompetens i form av två erfarna experter inom affärsutveckling.

Organisationen kring Ideon Innovations inkubatorprocess i Lund behöver växa. Verksamhetschef Patrik Andersson har därför under sommaren rekryterat några erfarna personer som redan nu i höst ska hjälpa till med affärsutvecklingen, den kanske viktigaste värdeskapande aktiviteten i inkubatorprocessen, skriver Ideon i ett pressmeddelande.

Två namn som flera gånger gjort ”bolagsresor” är redan klara – men fler ska vara på gång. De två är;

  • Mats Jacobson har ägnat 25 år i mjukvarubranschen och har bland annat varit vd på tillväxtraketen Scalado i sju år. Det var under Jacobsons regi bolaget gick från att vara utvecklare av pc-mjukvara till att fokusera på mobiltelefoner och få in sin bildhanteringsteknik i flera av världens största mobiltelefontillverkares modeller. Scalado är i dag ett lönsamt bolag med stark tillväxtpotential.

 

  • Patrik Söderlund har varit aktiv i riskkapitalbranschen sedan 80-talet och satt senast i vd-stolen för såddkapitalbolaget Lumitec i åtta år. Flera av bolagen Söderlund arbetade med under den perioden har senare antagits till Ideon Innovations inkubatorprocess och är ett fint bevis på hans förmåga att se både affärsmöjligheter och finasieringslösningar kring ny teknik, meddelas det i pressmeddelandet.

Under sensommaren har Ideon Innovations överfulla förinkubatorprocess öppnats upp igen i och med att några av bolagen tagit steget upp och kvalificerat sig för inkubatorprocessen. Till denna står just nu fem bolag på kö för att utvärderas i något som beskrivs som en tuff antagning och ungefär ett bolag i veckan hör av sig och visar intresse.

Comments are closed.