Tunna kontakter i standardserie

Neoconix meddelar att de nu släppt en LPM (Low Profile Mobile)-familj standardkontakter konstruerade i företagets PCB processteknik som endast bygger 0,28 mm på höjden och som finns i 19 olika konfigurationer med 12 – 84 stift per kontakt.

Kontaktdonsföretaget Neoconix har använt företagets PCB processteknik PCBeam för att ta fram en standardfamilj kompakta kontakter med en extremt låg profilhöjd på 0,28 mm. Serien har utvecklats för flex-till-kort-anslutningar i mobila tillämpningar och för elektroniska accessoarer. Kontakterna finns i 19 olika konfigurationer med 12 till 84 stift positionerade i rader och kolumner och kan kombinera I/O-signaler (upp till 28 Gbit/s) och strömanslutningar (upp till 5 A) inom en och samma kontakt.

– Dessa kontakter är bokstavligen tunnare än ett visitkort, viket inte bara sparar utrymme utan även ger en extremt kort signalväg med låg resistans och utmärkt signalintegritet. LPM-familjen representerar den första hela uppsättningen standardprodukter från Neoconix som möjliggör för kunderna att realisera snabbare time-to-market (TTM) och ramp to volume (RTV), säger Woody Maynard, VP of Marketing vid Neoconix.

Företaget är kanske mest kända för sina anpassade och kundspecificerade kontaktanslutningar och har lämnat in över 60 patent kring sin teknik samt levererat över 1 miljard kontakter under de senaste 10 åren.

LPM familjen finns tillgängliga idag från hyllan med ett pris på under 0,015 dollar per styck vid volymleveranser.

Comments are closed.