TSMC Solar når 14,2% effektivitet med CIGS-modul

TSMC Solar Ltd meddelar att man framgångsrikt har tillverkat solmoduler med 14,2 procents effektivitet i sin FoU- och pilotproduktionslina vid företagets fabrik i Taichung, Taiwan.

TSMC uppger att de har inlett processen för UL och IEC-certifiering av panelerna och dessa förväntas finnas tillgängliga i början av 2013.

TSMC har också uppnått en snabb förbättring av sina produktionsmoduler, som enligt företaget för närvarande och konsekvent uppnår en 13-procentig verkningsgrad. Med dessa framsteg har produktsortimentet inomTS CIGS-serien uppgraderats till att omfatta 130W – 140W-paneler.

– Dessa betydande förbättringar, som uppnåtts efter vi inledde pilotproduktionen i mars i år, visar på vår förmåga att göra snabba tekniska framsteg. Vi är övertygade om att vårt fokus på förbättrad teknik gör att vi kan fortsätta driva på och höja effektiviteten betydligt under de närmaste åren, säger Ying -Chen Chao, vd för TSMC Solar i ett pressmeddelande.

Sedan TSMC startade kundleveranser i april i år har företagets moduler sålts till kunder på de stora solmarknaderna i världen, inklusive Tyskland, Italien, USA, Kina och Indien.

Comments are closed.