Första ZigBee-chipet med dubbla protokoll

GreenPeak Technologies lanserar nu sin GP710 som uppges vara branschens första chip med dubbla protokoll för ZigBee kommunikationsstyrenheter med samtidigt stöd för protokollen ZigBee RF4CE och ZigBee IP/ZigBee PRO.

 

Kommunikationsstyrkretsen GP710 är avsedd för ”set-top”-boxar, gateways och styrenheter för smarta hem samt är utformad för att stödja både ZigBee RF4CE-applikationer – till exempel fjärrkontroller – och ZigBee IP eller ZigBee PRO-applikationer såsom för säkerhet, hemtjänst och energihantering. (För mer info se länk till GreenPeaks ”RF applications for the smart home ”).

GreenPeaks kommunikationschip uppges resultera i en enklare produktdesign, kostnadsreduktion för den totala produkten (Bill-of-material) och ett mindre komplext kretskort och antenn, vilket ska göra det enklare och snabbare för konstruktörer att integrera ZigBee i sin ”set-top”-box eller gateway-design.

– GP710 ger en lågkostnadlösning som kombinerar olika ZigBee nätverksprotokoll i ett enda chip. GreenPeak har utvecklat speciella hårdvarufunktioner för att möjliggöra stöd för flera protokoll och minimera avbrottsbelastningen på ”set-top”-boxens processor samt för samtidig användning av RF4CE och andra ZigBee-protokoll, säger Cees Links, grundare av och ceo för GreenPeak Technologies i ett pressmeddelande.

Comments are closed.