Tritech skriver partneravtal med AAEON

Som ett led i Tritechs strategiska satsning på leverantörer av standardprodukter (COTS) inom inbyggda system skriver Tritech nu ett partneravtal med AAEON Technology.


Jörgen Carlsson, vd för Tritech

– AAEON ingår i ASUS-koncernen och det innebär att företaget får mycket tidig tillgång till de nyheter som lanseras för konsumentmarknaden, säger Jörgen Carlsson, vd för Tritech Solutions. Dessutom har företaget en mycket bra logistik, vilket ger fördelar både ur pris- och leveranssynpunkt.
Företaget fokuserar på box-datorer och tablets och har också sedan många år utvecklat OEM-lösningar för en mängd olika branschsegment. AAEON har t ex certifierade system för process-, medicin- och transportindustrin.
– Med AAEON har vi nu ett komplett program av embeddedprodukter. Redan tidigare har vi avtal med congatec för processormoduler och tillsammans med AAEONs industridatorer täcker vi upp det mesta på embeddedsidan.
– Samarbetet med Tritech är strategiskt för AAEON, säger Dill Ha, VD AAEON Europe. Vi har under en längre tid haft behov av en fokuserad samarbetspartner med hög tekniknivå. Vår kärnkompetens är att utveckla och producera konkurrenskraftiga embeddedkort och -system och snabbt ha dem tillgängliga på marknaden. Genom Tritech får vi en partner med hög tekniknivå, som förstår kundernas behov och kan erbjuda ytterligare mervärden genom sin organisation med 100 st embedded-utvecklare. Tritech fungerar inte enbart som distributör utan är även en samarbetspartner i tekniskt krävande projekt.

Comments are closed.