Tre skärmar i en

I slutet av året lanserar LG Electronics en ny typ av bildskärm för kommersiellt bruk – Tripleview. Den 47 tum stora skärmen använder sig av ett speciellt filter för att betraktaren ska kunna se tre olika bilder i tre olika vinklar. Syftet med skärmen är att den ska användas i publika miljöer som flygplatser, köpcentrum och tågstationer.

Nya Tripleview skapar ett flertal nya möjligheter för att lyfta fram olika budskap, exempelvis på platser där det inte finns möjlighet att sätta upp flera skärmar även om det finns en vilja att löpande lyfta fram olika budskap. Skärmen kan till exempel användas i köpcenter, där budskapet kan kombineras med en karta över köpcentret, eller annan generell information, samtidigt som reklam visas på de andra skärmarna.
Den nya skärmen använder sig av samma teknik som LG Electronics tidigare använt i sina 3D-skärmar för kommersiellt bruk. 3D-upplevelsen görs möjlig av ett lentikulärt filter (perspektivet förändras när man tittar på bilden från olika håll) som levererar auto-stereoskopiska bilder vilket ger tittarna en äkta dynamisk 3D-upplevelse utan att använda speciella glasögon. Med nya Tripleview är principen densamma, men betydligt mer avancerad. Det lentikulära filtret skapar nu istället tre olika bilder som syns i tre olika vinklar, en framifrån och en från vardera sidan.

 

Comments are closed.