Transmodes produkter godkända i Kina

Transmode, som är en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar, meddelar idag måndag att Kinas departement för industri- och informationsteknologi (MII) har beviljat en licens för Transmodes nätprodukter ur TM-serien.

Detta innebär att Transmodes produkter nu är godkända för användning i Kinas publika nät.

MII-licensen är ett obligatoriskt krav för samtliga företag som levererar telekommunikationsutrustning till den kinesiska marknaden. Godkännandet är viktigt eftersom det är ett nödvändigt krav för att företag skall tillåtas ansluta utrustning till Kinas publika telekommunikationsnät. Att få en MII licens är en komplex process – alla företag som ansöker måste uppfylla ett antal krav och passera rigorösa produkttester.

I testprocessen för att erhålla certifiering ingår det att ingenjörer från Kinas departement för indutri- och informationsteknologi testar systemen i drift, expertutvärdering samt inlämnande av fullständig dokumentation. Transmode passerade samtliga tester och kriterier och kunde framgångsrikt demonstrera TM-seriens möjligheter, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att ha tilldelats MII Certifikat eftersom det speglar vårt asiatiska teams hårda arbete men ännu viktigare är att det öppnar en av världens största marknader för oss som företag, säger Transmodes vd Karl Thedéen. ”Vi fortsätter att visa att vi är ett globalt företag som kan möta de ökade kraven på bandbredd världen över.”

Comments are closed.