Epi Crystals gör smarttelefoner till projektorer

Det finska företaget Epi Crystals lanserar nu sin unika, gröna laserljuskälla på "Projection Summit" i Orlando, USA.

 

Specialisten på laserljuskällor, Epi Crystals Inc., introducerar nu vad som uppges vara marknadens minsta och mest effektiva, gröna ljuskälla för picoprojektorer på den branschledande konferensen ”Projection Summit” i USA.

Laserljuskällan som nu introduceras har sin huvudsakliga användning i så kallade Picoprojektorer, digitalkameror och i framtiden även i smarttelefoner. RGB-lasertekniken (Röd, Grön och Blå laserteknik) kommer enligt företaget att revolutionera smarttelefonerna i en nära framtid. Smarttelefonerna kommer att kunna projicera bilder, videopresentationer och filmer på nästan alla ytor med HD-kvalitet och upplösning.

Epi Crystals Inc. fokuserar på utveckling av laserljuskällor och har patenterat ett nytt sätt att producera dessa mer effektivt och kostnadseffektivt än andra aktörer inom industrin. Bolagets utvecklingsstrategi bygger på miniatyrisering, oklanderlig bildkvalitet och
lägsta totalkostnad. En enkel integration av enheten i smarttelefoner och andra handhållna enheter kommer att tillåta tillverkarna att snabbt införa tekniken på konsumentmarknaden, enligt ett pressmeddelande.

Epi Crystals är ett av de första finska "Born global"-företagen att lämna det lokala innovationssystemet, baserat på en global försörjningskedja med världsledande tillverkare av komponenter. Företagets innovation och utveckling har finansierats i samarbete med VNT Management Ltd, Finnish Industry Investment Ltd, the Finnish Funding Agency for
Technology and Innovation (TEKES), and Finnvera.

– Vi ser den största volymmöjligheten för vår RGB-lasermodul inom smarttelefonmarknaden, där den önskade tittarupplevelsen och konsumentförväntningarna är mycket höga. Våra RGB-lasermodulers klara färger och exceptionella kontrast är anledningen till vår förmåga att möta konsumentens individuella och särskilda behov, säger Epi Crystals vice vd för affärsutveckling, Tomi Jouhti.

Epi Crystals gröna lasermodul kommer att finnas tillgängliga under Q1, 2012 för 45,00 dollar i volymer om 10 000.

Comments are closed.