Transmode i nytt avtal med Virgin Media Business

Transmode har tecknat ett nytt åttaårigt avtal med Virgin Media Business för ett Ethernet-baserat nät för transport av mobil röst- och datatrafik från basstationer (Mobile Backhaul)med täckning över hela Storbritannien.

Det nya kontraktet uppges vara värt upp emot 150 MSEK under 2011 och 2012. Leveranserna startar under tredje kvartalet 2011.
Operatören Virgin Media Business har ett avancerat, rikstäckande fibernät för transport av data och rösttrafik för mobiloperatörer. Nätet kommer att förstärkas enligt det nya åttaårskontraktet.
Utrullningen av Transmodes optiska nätlösningar kommer att påbörjas senare i år, initialt genom att bygga ut 14 regionala aggregeringsnät som kommer att ansluta ett stort antal basstationer med fiberbaserade, synkrona Gigabit Ethernet-tjänster. Projektet gör det möjligt för Virgin Media Business att erbjuda mobila backhaul-tjänster som stödjer Sync-E till mobiloperatörer över hela Storbritannien.
– Mobiloperatörernas har ett ständigt ökande behov av tillförlitliga och kraftfulla nät för att kunna erbjuda en mycket hög kundupplevelse, bland annat genom en utmärkt samtalskvalitet och tillgång till sociala nätverk på resande fot. Eftersom denna sektor fortsätter att växa och utvecklas, innebär det betydande möjligheter för tillväxt. Analytiker uppskattar att antalet fiberanslutna basstationer i värden kommer att tio-dubblas till fler än två miljoner år 2015. Vi bedömer att detta är ett av de största optiska paketbaserade mobila backhaul-projekten i Europa och det kommer att förse Virgin Media Business med en plattform i världsklass för sina Sync-E stödjande, Gigabit Ethernet-tjänster för mobila backhaul-tjänster", säger Karl Thedéen, vd på Transmode.

 

Comments are closed.