Trafikinformation säkrad för 5 år framåt

Teracom, som driver Sveriges största radionät, och Mediamobile, nordens ledande leverantör av vägtrafikinformation, har tecknat avtal om fortsättning av analoga radiotjänster till bilar och navigatorer i Sverige. Avtalet säkrar Mediamobiles sändningar tills dess att digitalradion är i kommersiell drift i Sverige.

Avtalet innebär att hundratusentals förare i Sverige kan fortsätta använda sina GPS:er med trafikinformation. Vidare ger det långsiktiga avtalet Mediamobile en chans att investera ytterligare i automatisk trafikövervakning och utbyggnad av TMC-systemet (Traffic Message Channel) som bland andra GPS-tillverkaren Garmin använder.

– Den framtida radion kommer att vara digital, men vi är glada över att vi kan vara med och utveckla den analoga radion med attraktiva tjänster, säger Magnus Rosenberg, marknads- och försäljningsdirektör på Teracom.

Mediamobile projekterar DAB-lösningar i andra nordiska länder men har nu bestämt sig för att även fortsätta bygga ut de analoga tjänsterna.

– Det pågår en utveckling kring digitalradion inom bilindustrin. Men ur trafiksäkerhetssynpunkt är det viktigt att nå ut via den befintliga analoga radion. Även om man kan få bra information via sin smartphone så är det svårt att få ut samma nytta som när det är inbyggt i bilens egna navigationssystem. Eftersom mobilabonnemang dessutom kostar pengar för konsumenten så har radiotjänster en viktig och naturlig plats, säger Petter Djerf på Mediamobile i Göteborg i ett pressmeddelande.

Comments are closed.