Tommy Jägermo till minne

Tommy Jägermo, vän, arbetskamrat och medgrundare av Elektronik i Norden, avled klockan 04.00 i morse, bara 68 år gammal. Hans diabetes orsakade till slut en kris som inte ens Tommys obändiga livsvilja klarade av. Leif Holmström skriver här några ord från ett mångårigt samarbete och en lång vänskap.


Tommy Jägermo (1947-2016)

Vår elektronikbransch lever vidare – trots att den hela tiden måste vara den mest föränderliga.

Vi äldre drar oss till minnes de första årens häftiga utvecklingssteg – och hur sedan elektroniken klev in gemene mans vardag. En tämjd, men ytterst livfull företeelse som bjöd människan hela det mångfaldiga nuet. Och som hela tiden fortsatt att ge hela verkligheten strömmande liv och spänning.
Innan skärmarna tog över informationsutbudet helt förelåg facktidningarna.

I den vevan startade Thore Rösnes, Åke Lundberg och jag ett förlag som hette Nordpress. Vi gav ut tidningar inom våra två favoritområden, Elektroniken och Musiken. Snart var också vår kamrat Tommy Jägermo med i gänget. En person som sedan dess kontinuerligt glatt den strömförande omgivningen med sin närvaro och sina kommentarer.

Tommy har under åren varit märkt av sjukdom, men uttrycket i sig har inte känts giltigt i hans fall – omgivningen märkte inte att han var illa däran. Och oftast märkte han det inte själv. Han såg till att hela informationsprojekt kunde få ekonomiska resurser, och livade upp omgivningen med sitt obändigt goda humör.

Nu har hans sargade kropp gett upp och han är saknad inte bara av sin familj och av oss – jag tror det är många inom elektronikområdet som trivts med vår glädjespridare, mässkommissarie och gode kamrat.

– Ett stort Tack Tommy!

…och jag tycker mej direkt höra hans stämma:
– Vi ses!
Leif Holmström

13 Responses to “Tommy Jägermo till minne”

 1. Sending my heartfelt condolences to Tommy’s family and to his friends and colleagues that form the close knit team that produces Elektronik i Norden. Tommy was a lovely man and an important figure in the electronics trade press and I will miss seeing him around the trade shows. RIP.

 2. En hedersman och mycket omtyckt branschkollega och glädjespridare har gått bort alldeles för tidigt.

 3. Tommy spred naturlig optimism och glädje, en person lätt att tycka om och som jag vet många i Elektronikbranschen uppskattat. Vi saknar dig …

 4. Även om Tommy satt i rullstol sista gången vi träffades för ett par månader sedan kunde man aldrig tro att det var sista gången vi träffades. Han var full av optimismen och såg fram emot att vara med på Elektronikgolfen NÄSTA år! Vi som har varit med i Elektronikbranchen sedan 60- talet har förlorat ännu en Veteran! Du är saknad av oss alla som har varit med från ” Början” .

 5. Tommy började 1964 som ljudtekniker på Gösta Bäckström Förstärkarbolag där jag då var verkstadschef.
  En positiv hedersman som var med från början av den digitala revolutionen har lämnat oss veteraner.

 6. Så sorgligt att Tommy gått bort, alldeles för tidigt. Det var svårt att inse att han var så sjuk när man träffade honom. Han kommer att vara saknad av många inklusive undertecknad. Alltid positiv och lätt att ha att göra med. Kom i kontakt med Tommy första gången i mitten av 80-talet, som ung spoling i branschen och det var alltid ett nöje att ha med honom att göra under alla år.

 7. Mycket sorglig nyhet. Elektronikbranschen har blivit en stor profil fattigare. Kommer minnas Tommy som en mycket energisk, glad och idérik person. RIP Tommy.

 8. Tommy var en go gubbe med stort hjärta och som man alltid uppskattade när vi träffades. Jag kommer att sakna honom i vår bransch där han var en stor tillgång.

 9. Tommy har stämplat ut alldeles för tidigt. Vi minns alla hans energi, idéer och humor. En profil och inspiratör har lämnat oss. Du är saknad!
  Vila i frid!

 10. Kommer att sakna Tommys skratt och energi.
  Tommy var beviset på att professionalism och glädje kan och bör kombineras. Vila i frid!

 11. Träffade Tommy på 80 talet och fick smaka på en fantastisk , positiv och kompetent person . Hela branschen kommet att sakna Tommy. Vila i frid Tommy .

 12. Tack Tommy för alla fina år och goda samtal. Jag kommer att minnas dig med otrolig värme. Alltid glad och positiv. Aldrig ett ont ord om någon. Din personlighet kan stå som föredöme för oss andra.
  Vila i frid.

 13. En underbar människa har gått bort, alldeles för tidigt. En stor branschprofil med ett mycket stort varmt hjärta. Jag saknar dig Tommy.
  Vila i frid.