Tobii Technology får prestigefyllt pris

Tobii Technology, med verksamhet inom teknik för eye tracking och blickstyrning, har utsetts till Technology Pioneer av World Economic Forum.

Detta prestigefyllda erkännande belyser företagets banbrytande innovationer som är på väg att förändra och forma framtidens datorinteraktion. Prisutdelningen för Technology Pioneers kommer att hållas under World Economic Forums årliga möte för New Champions i Tainjin, Kina den 10-13 september.

– Vi är mycket hedrade över ett erkännande från en så aktad och globalt respekterad organisation, säger John Elvesjö, CTO och medgrundare av Tobii Technology. På Tobii är vi extremt engagerade i att leda innovation och stimulera integrering av eye tracking i produkter för både företag och konsumenter. Därigenom kan vi skapa en framtid där blicken kan användas för att enkelt interagera med datorer och andra apparater som vi använder i vår vardag.

Varje år utses världens mest lovande tekniska företag till Technology Pioneers av World Economic Forum baserat på deras innovation, potentiella inverkan, tillväxt och hållbarhet, ”proof of concept” och ledarskap inom de branscher de verkar, inklusive informationsteknik, telekommunikation och nya media, biovetenskap och hälsa, samt energi och miljö. Tidigare Technology Pioneers inkluderar Dropbox, Kayak.com, Mint.com, Mozilla Corp och Spotify.

– Dessa företag är inte bara banbrytande i sina sätt att använda teknik, de omdanar hur vi som samhälle växer och interagerar med varandra, säger Silvia von Gunten, chef för Technology Pioneers på World Economic Forum i ett pressmeddelande.

Mer information om priset Technology Pioneer finns via den här länken .

Comments are closed.