Tillquist förvärvar Instrumentcenter

Teknikhandelsföretaget Hugo Tillquist AB har förvärvat Instrumentcenter Sweden AB.

Hugo Tillquist AB är ett teknikhandelsbolag med ett brett sortiment av produkter för mätning inom kraft- och industriautomation. Bolaget grundades 1895 och omsatte Tillquist drygt 100 miljoner kronor under2014.

Instrumentcenter Sweden AB säljer eller hyr ut nya såväl som begagnade mätinstrument, såsom oscilloskop, generatorer, multimetrar, strömtänger och energianalysatorer med mera.

– Instrumentcenters produkter blir ett viktigt tillskott för Tillquists produktportfölj och våra produkter kompletterar varandra väl. Det är även glädjande att se att bolagen har liknande grundfilosofi där teknisk kompetens i nära samarbete med kunden står i fokus, säger Erik Landauf, vd för Hugo Tillquist AB.

Instrumentcenter har fem anställda med en årsomsättning på 12 miljoner kronor. Företagets produkt- och tjänsteutbud vänder sig till både företag och institutioner som har behov av kvalificerad mätinstrumentering och kalibrering.

– Med Tillquist som ägare får vi en finansiellt stark och långsiktig ägare vilket ger oss än bättre förutsättningar att fortsätta utvecklingen och expansionen av företaget. Dessutom får vi tillsammans ett starkare erbjudande till kunden, säger Arne Lundeqvist, vd för Instrumentcenter Sweden AB.

Comments are closed.