TI ger upp på smarttelefoner och surfplattor

”TI har gett upp på marknaden för smarttelefoner och surfplattor med sina OMAP-processorer och anslutningsprodukter, och kommer att fokusera dessa produkter på den inbyggda processormarknaden”, säger Greg Delagi, Senior Vice President för embedded processing vid TI till Electronics Weekly.

Det rationella skälet till det är att marknaden för smarttelefoner och surfplattor nu kommit till att gälla två stora aktörer, Samsung och Apple, som båda har sina egna processorer.

TI kommer att fortsätta stödja befintliga smarttelefoner och surfplattor såsom från Amazon men kommer inte att utveckla framtida IC:er för just smarttelefoner och surfplattor.

– Vi tror att denna möjlighet är mindre attraktiv nu när vi går vidare, säger Delagi till Electronics Weekley.

I maj placerade TI sin trådlösa verksamhet i sin embedded  processing-division.

– Den är den näst största aktören inom embedded processing med 30 000 aktiva kunder och en 12-procentig marknadsandel, säger Delagi.

Delagi meddelar att tillväxten inom den inbyggda marknaden kommer att vara långsam – cirka 7 procent per år – men säger att ”det genererar en mer stabil och långsiktigt lönsam verksamhet” med bruttomarginaler på mellan 55 procent och 60 procent och en rörelsemarginal på cirka 30 procent, skriver engelska Electronics Weekly.

Comments are closed.