Thinfilm får kontrakt från säkerhetsföretag

Norska Thin Film Electronics ASA (Thinfilm) meddelar att de mottagit ett kontrakt för att utveckla prototyper som använder företagets produkt Thinfilm Memory för identifiering av delar som ingår i kundspecifika hårdvarukonfigurationer. Prototyper kommer att levereras under Q2 2012.

– Den unika formfaktorn hos tunnfilmsminnet – flexibelt och tunnare än ett mänskligt hårstrå – tillsammans med sin motståndskraft mot magnetiska fält och låga kostnad har väckt kundernas intresse i den här nya tillämpningen, säger Davor Sutija, vd för Thinfilm.

Thinfilms klient, en internationell tillverkare av säkerhetsprodukter, producerar system som kan kundanpassas i nästan en miljon konfigurationer. Företaget kommer att använda Thinfilms minnen för att dokumentera delarna i dessa konfigurationer i ett ”provsystem”.

Thinfilm Memory är ett icke-flyktigt, överskrivbart ferroelektriskt minne och marknadsfördes ursprungligen för leksaker och spel. Detta är Thinfilms första prototyporder på tryckta minnen på en ny marknad, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.