Tensilica i HSA Foundation

IP-företaget Tensilica har gått med i HSA (Heterogeneous System Architecture) Foundation, ett icke-vinstdrivande konsortium grundat för att utveckla arkitekturspecifikationer för parallella processorer.

Tensilica kommer att bidra med sin erfarenhet av att hjälpa kunder konstruera heterogena multiprocessor-SoC, något som företaget arbetat med i många år.
– Tensilica har en lång erfarenhet inom multiprocessorteknologi, säger Steve Roddy, produkt- och affärsansvarig hos Tensilica. Våra kunder använder idag multipla Tensilica-processorer för att till exempel hantera audio, trådlös kommunikation, grafikhantering och allmänna styrfunktioner. Vi välkomnar ambitionerna och ansträngningarna hos HSA för att införa standarder på en så innovativ marknad.
– Tensilica är en erkänd industripionjär inom dataplansprocessorteknologi och multiprocessorlösningar, säger Greg Stoner, chef för HSA Foundation. Företagets dataplansprocessorer används av många av de ledande elektronikföretagen. Genom att anpassa sig till de standarder som etablerats av HSA Foundation kan kundernas utvecklingstid minskas ytterligare.

Comments are closed.