Minsta HDTV-nätverkskameran

Axis nya nätverkskamera, M2014-E är bara 32 * 76 mm och har ändå en HDTV-upplösning på 720p. Det gör kameran minst i världen i sin klass.

 

Vattentät, högupplöst och inte större än ett läppstift. Nätverkskameran AXIS M2014-E är designad för att placeras inomhus eller utanför mataffärer, klädbutiker, hotell eller mindre kontor.
– Kameran är perfekt för videoövervakning i små till medelstora lokaler, säger Fredrik Thor, säljchef Norra Europa på AXIS Communications. Storleken och kamerans design med en huvudenhet och en separat kamera ger maximal flexibilitet i områden där det tidigare inte varit möjligt att nå så hög bildkvalitet.
Förutom HDTV-upplösning på 720p ger kameran videoströmmar i H.264-komprimering, vilket kraftigt optimerar bandbredd och lagring utan att kompromissa med bildkvaliteten.
AXIS M2014-E stödjer videorörelseavkänning och inkluderar en så kallad I/O-port, där man kan ansluta enheter som sensorer och externa överföringar för att aktivera larm eller passersystem. Det innebär att kameran kan upptäcka en händelse och automatiskt sätta in åtgärder som till exempel videoinspelning eller utskick av larmmeddelanden.
Kameran är IP66-klassad. Det innebär att den har ett säkerställt skydd mot damm och kraftigt regn. Den får ström från nätverket (Power over Ethernet) vilket minimerar kabeldragning vid installation. Den kan även förses med ström från en vanlig strömkälla.
Lansering sker under andra kvartalet 2013.

Comments are closed.