Telia Sonera investerar i teknikbolag

Telia Sonera meddelar att de har beslutat att investera i NorthID och Accumulate som en strategi för att stärka företagets kapacitet inom innovationer genom partnerskap.

– Dessa partnerskap kommer att bredda vår produkt- och tjänsteportfölj. Vår strategi är att investera i nya eller befintliga företag nära vår egen kärnverksamhet som stödjer mobilt beteende och ger mervärde till våra kunder. På lång sikt kommer detta att få en positiv inverkan på Telia Soneras affärsverksamhet. Vi har flera exempel på framgångsrika partnerskap, till exempel vårt samarbete med Spotify, säger Kennet Rådne, chef för Product Management inom företagets Mobility Services, i ett pressmeddelande.

NorthID grundades 2007 och utvecklar mobila applikationer för att säkra utbyte av digital personlig information och digitala identiteter. Företaget Accumulate startades 2004 och har utvecklat processer för säkra transaktioner som kan användas för mobila betalningar, mobila banktjänster och mobila autentiseringstjänster.

Comments are closed.