Telia förvärvar fiberbolag

Telia meddelar att företaget förvärvar Perspektiv Bredband ABs svenska verksamhet från Telecom3. Verksamhetens huvudsakliga inriktning är att sälja fiberkapacitet och fibertjänster till hushåll, fastighetsägare och företag i Malmö och Lund med omnejd.

Affären innebär att Telia tar över ansvaret för att utveckla, driva och underhålla nätet. För kunderna innebär det att de med start 2017 får tillgång till ett öppet nät och möjlighet att välja bland flera leverantörers tjänster inom bredband, telefoni och tv.

Förvärvet sker genom att Telia köper samtliga aktier i Telecom3 Fibernät i Sverige AB dit Perspektiv Bredbands fiberverksamhet kommer att överföras. Köpeskillingen är inte offentlig. Den dagliga verksamheten kommer att ske från Svenska Stadsnät AB som är ett eget bolag inom Telia.

Fiberverksamhetens pro forma-försäljning uppgick för helåret 2015 till 14 miljoner kronor. Samtliga anställda i Perspektiv Bredband följer med i överlåtelsen av verksamheten. Företaget kommer även fortsättningsvis att vara ett eget bolag med fokus på lokal verksamhet, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.