Telemach köper optiskt nät från Transmode

Transmode har levererat ett nytt optiskt nät med hög kapacitet till Telemach i Slovenien. Nätet sträcker sig från Ljubljana till Maribor och till Wien i Österrike. Det nya nätet ersätter ett existerande stomnät med en flexibel och skalbar lösning som minskar kostnaderna för nätets drift och administration väsentligt.

Telemach, baserat i huvudstaden Ljubljana, är Sloveniens ledande leverantör av kabel-TV, telefoni och bredband. Företaget är en del av United Group, som driver telenät i flera länder kring Adriatiska havet. Företagen i United Group tillhandahåller idag ett stort antal kommunikations- och underhållningstjänster till mer än 1,65 miljoner konsumenter och företag. Transmode är nu den primära leverantören av utrustning för optiska nät till hela United Group. Det nya nätet förbinder Ljubljana med städerna Maribor och Celje i Slovenien och är en del av en internationell förbindelse till Graz och Wien i Österrike.
Det nya optiska nätet med 80 kanaler byggdes parallellt med Telemachs tidigare nät för att säkerställa en snabb och smidig överkoppling av kundernas tjänster. Telemach behövde kunna ta det äldre nätet ur drift på ett snabbt och kontrollerat sätt för att byta till Transmodes ROADM-baserade optiska nätlösning.
Transmode tillhandahöll installation, utbildning och provning av nätet innan det togs i drift, vilket gjorde övergången så enkel som möjligt. Det nya nätet erbjuder 10 Gbit/s Ethernet-tjänster som kan uppgraderas till 100 Gbit/s vid behov. En avgörande faktor för Telemachs val av Transmodes lösning var att den medger redundans och skyddade tjänster på OSI-nivå 1, tjänster som gör det enklare att utöka nätkapacitet och rulla ut nya tjänster.

Comments are closed.