Telekomoperatören ice.net blir Net 1

Industrigruppen Access Industries uppges storsatsa på telekomverksamheten i Skandinavien och genomför samtidigt en varumärkesförändring.

Varumärkesförändringen innebär att ice.net byter namn till Net 1. Förändringen inleds i Sverige den 10 maj 2010 och innebär att tjänsteutbudet ska nå marknaden under ett nytt namn och med ett nytt utseende. Varumärkesbytet sker i samband med vad företaget uppger ska bli kraftfulla investeringar i nätets täckning, kvalitet och prestanda. Men inga siffror på hur stora investeringarna ska bli redovisas.

I höstas förvärvade Access Industries en majoritet i Nordisk Mobiltelefon Danmark A/S vilket gjorde det möjligt att skapa ett skandinaviskt nät och erbjudande, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Under varumärket Net 1 ska täckning, hastighet och kapacitet utökas ytterligare i hela det skandinaviska nätet. Net 1 inleder i slutet av maj en övergång till Ericsson som teknikleverantör. Genom övergången fördubblas kapaciteten i nätet och ny teknik tillförs som gör det möjligt att öka överföringshastigheten från dagens 3.1 Mbit/sek till 14.4 Mbit/sek. Parallellt genomförs en nätutbyggnad som innebär att Net 1 ökar täckningen i Sverige från 90 till över 95 procent. I Skandinavien uppgår täckningen till 90 procent efter utbyggnaden.

Comments are closed.