Tektronix SiGe-teknik för 30 GHz klar

Tektronix har nu nått sina uppsatta konstruktionsmål när det gäller att utnyttja kapaciteten i IBMs kisel-germanium-process 8HP för att skapa 30 GHz oscilloskop. Tektronix har nu validerat sina ASIC för kommande flerkanalsoscilloskop med 30 GHz bandbredd, eller bättre. Speciellt har man kunna sänka brusfaktorn genom att tillämpa 8HP-processen.
De nya oscilloskopen skall kunna användas för att mäta på seriella data med hastigheter över 10 Gbit/s, och de får förbättrade möjligheter till att analysera optiska signaler enligt 100GbE, där den komplexa signaleringen kräver noggrann datainsamling.
– Detta representerar vår första kommersiella integration av 8HP-teknik och visar att senaste generations SiGe ger prestanda som signifikant överstiger industrins mest krävande oscilloskoptillämpningar. I år kommer vi att leverera en ny serie högpresterande oscilloskop, med lägsta brus och klassledande signalinfångning över flera kanaler, säger Roy Siegel, chef för Tektronix division för oscilloskop.
IBM 8HP-teknologi är en 130 nm SiGe bipolär, komplementär CMOS-process (BiCMOS) som ger dubbelt så höga prestanda som den tidigare generationen.

Comments are closed.