Tektronix lanserar USB 3.1 testlösningar

Tektronix, Inc. lanserar en omfattande uppsättning USB 3.1 kompatibla testlösningar som gör att konstruktörer snabbt kan verifiera konstruktioner mot de senaste USB-specifikationerna.

Med den nya versionen utökar Tektronix sina USB 3.1 och USB 2.0 testfunktioner för att inkludera en ny USB 3.1-mottagare som stöder 10 Gb/s datahastighet, en ny USB Power Delivery testlösning och en ny USB typ-C-kabeltestlösning.

Medan hastigheterna fortsätter att öka har USB-tester blivit betydligt mer komplexa än tidigare. Testning kommer att vara av avgörande betydelse för framgången för USB 3.1 kisel- och produktdesign som måste uppfylla förväntningarna på prestanda, bibehållen bakåtkompatibilitet med tidigare USB-specifikationer samt samverka smidigt med andra billiga USB-produkter. Dessutom måste USB 3.1-designen ta itu med utmanande nya krav, inklusive 128b/132b-kodning, lägre jitterbudgetar, högre förluster (med risk för integrerade repeaters), och en mer komplex utjämning. Den nya Tektronix-lösningen minskar komplexiteten i att utföra terster för USB 3.1-överensstämmelser men också stödja debug och analysmarginaler.

– Den senaste versionen av USB 3.1 handlar om hastigheter och bättre användarupplevelse – snabbare datahastigheter och snabb tid till marknaden. Med den här senaste versionen, fortsätter Tektronix att visa sitt marknadsledarskap i att tillhandahålla USB-testlösningar som gör det möjligt för våra kunder att tryggt och snabbt validera, karaktärisera och felsöka mönster och få en konkurrensfördel, säger Brian Reich, general manager, performance oscilloscopes, Tektronix.

Mottagartester är nu ett obligatoriskt krav för USB 3.1-certifiering. På grund av snabbare datahastigheter, är det viktigt att se till att mottagaren korrekt tolkar inkommande bitström. Den nya BSAUSB31-lösningen för Tektronix BERTScopes test av bitfelshastighet förenklar mottagare testning betydligt. Inte längre måste slutanvändaren vara expert på USB. Processer för definition av testparametrar, sätta enheten i rätt testläge, mätfel, visar resultaten efter varje frekvens exekveras, och utskrift / lagra testresultaten är alla helt automatiserad, vilket sparar tid och förbättrar noggrannheten. Lösningen ger alla nödvändiga signal nedskrivningar för USB 3.1, däribland SJ, RJ, SSC, och signaldämpning med en överensstämmelse kanal.

Bland de tidiga användare av USB 3.1 har varit ASMedia, som vände sig till Tektronix för provning och mätning stöd. "Med hjälp av avancerad Tektronix instrumentering och mjukvara, ASMedia controllers, switchar och andra USB 3.1 I / O produkter har utmärkta elektriska egenskaper med minimal jitter och en mycket tydlig öga", säger Weber Chuang, Senior Vice President Product Marketing Division för ASMedia. "Vi är övertygade om att det kommer att ge en mycket stabil och konsekvent koppling till värdstyrenheten och ger utmärkt genomströmning även med en kaskad tre meter USB 3.1-kabel. Tektronix verktyg var avgörande för att hjälpa oss att nå våra mål så snabbt.

Behovet av USB-ström som kan överföras via kablar har vuxit bortom USB Battery Charging-kapaciteten. Denna begränsning som adresserar sig mot USB Power Delivery-specifikation som kan ge upp till 100W effekt vid 20V i endera riktningen. Utvecklad i samarbete med Tektronix partner Granit River Labs adresserar det den nya GRL-USB-PD programvaras kritiska testning PHY skikt som beskrivs i kapitel 5 i Power Delivery specifikationen. Tester inkluderar höjning / sänkning tid, sändare och mottagare ögonmask och andra. Dessutom ger programmet mönstret avkodning av Binary Mark Coded (BMC) signaler för vidare felsöka och analys.

– Den uppdaterade "USB Power Delivery"-specifikationen är ett spännande tillskott till USB ekosystemet och kommer att öppna upp ett brett utbud av intressanta applikationer för USB som helt enkelt inte varit möjligt förrän nu. Eftersom USB Power Delivery nu är mer komplicerat än det har varit tidigare, kommer testlösningar såsom GRL-USB-PD vara avgörande för att effektivt felsökning och validering av nya USB Strömleverans-IC och systemkonstruktioner, säger Mike Engbretson, Chief Technology ingenjör för Granite River Labs.

I augusti 2014 införde USB Implementer's Forum (USB-IF) en symmetrisk, reversibel USB typ-C-kontakt avsedd för att komplettera befintliga USB-kablar och kontaktdon. En ny USB typ-C-kabeltestmetod för genomförande (MOI)-dokument kan laddas ner från www.tektronix.com/USB. Rekommenderad provinstrumentering inkluderar en DSA8300 samplingsoscilloskop, två 80E10B TDR-moduler, 80SSPAR iConnect S-Parameter analysprogram, Luxshare-ICT USB typ-C SI fixtur kit, och USB-IF signalintegritet compliance-verktyg.

– Från snabbare datahastigheter med USB 3.1 på upp till 10 Gbps till en spännande ny USB typ-C-kabeldesign och uppgraderade USB Power Delivery specifikation, är USB är väl positionerat för långsiktig tillväxt och ännu bredare acceptans på marknaden. Men detta sker inte utan ett blomstrande ekosystem och förmåga att säkerställa produkternas överensstämmelse och tillförlitlighet under ett brett spektrum av förhållanden. Tektronix fortsätter att göra stora bidrag till framgången för USB specifikationer med omfattande testlösningar som i stort sett har antagits i branschen, säger Jeff Ravencraft , USB-IF VD och COO.

TekExpress USB 3.1 testsändarelösning (tillval USBSSP-TX) är tillgänglig nu i hela världen för användning med Tektronix DPO / MSO70000-serien oscilloskop med 16 GHz bandbredd och därutöver. BSAUSB31 USB 3.1-mottagar testprogramvara kräver en BSA125C eller högre BERTScope.

Comments are closed.