Tektronix har köpt Picosecond Puls Labs

Tektronix tog över företaget Picosecond Puls Labs den 16 januari. Därigenom kommer Tektronix att stärka sin produktportfölj på den växande marknaden för testutrustning inom 100G/400G optisk datakommunikation. Villkor för förvärvet har inte offentliggjorts ännu.

Det privatägda Picosecond Puls Labs, med huvudkontor i Boulder, Colorado, har produkter som bl a snabba pulsgeneratorer med mycket hög bandbredd. Företaget har nyligen introducerat en ny serie kallad "PatternPro" som omfattar seriella generatorer för datamönster, där den ”vassaste” är en flerkanalig seriell datagenerator med hastigheter upp till 32 Gb/s seriella data anpassade för att klara 100G/400G-applikationer och DQPSK-applikationer. Serien omfattar också analysatorer.
Picosecond Puls Labs gör också feldetektorer, förstärkare av typen PPA (Programmable Pattern Amplifier) som innehåller en DC-kopplad förstärkare med begränsning samt möjlighet att digitalt styra bias för att kunna påverka offsetamplitud och korsningspunkter.
Pulsgeneratorer med snabba stig- och falltider, labförstärkare, samplingsmoduler samt TDR-instrument är andra produktgrupper i sortimentet.
For mer information på www.nortelcoelectronics.se och www.picosecond.com .

 

Comments are closed.