40 GHz antennanalysator

Microwave Site Master S820E, från Anritsu, är en handhållen kabel- och antennanalysator som kan analysera frekvenser från 1 MHz ända upp till 40 GHz. Detta är den senaste i serien Site Master introducerades för 15 år sedan.

Site Master 820E innehåller bland annat en VNA-funktion (Vector Network Analyzer) . Instrumentet har en dynamik av 110 dB upp till 40 GHz och 1 Hz frekvensupplösning. En speciell egenskap är att noggrant kunna mäta avståndet till felet i exempelvis en kontakt eller kabel, s k ”distance-to-fault” (DFT).
Instrumentet klarar vanliga enportsmätningar som return loss, VSWR, kabelförluster, DFT, fas och kan visa resultatet i Smithdiagram. Det går också att genomföra tvåportsmätningar, t ex för ett tvåportstest av en kabel.
Med en programvara som option går det att genomföra VNA-mätningar med fullständiga returmätningar vid tvåports S-parametrar liksom i tidsdomänen genom grindning. I programvaran ingår även vektorvoltmeter och mätning av A/B-förhållande.
Instrumentet väger 3,0 kg, har fyra timmars batterilivslängd och kan användas i explosionssäkra miljöer, enligt MIL-PRF-28800F.

 

Comments are closed.