Annons

TCS tar steget in i Formula E-racing

Tata Consultancy Services (TCS) har inför ABB FIA Formula E World Championship 2021/22 gått in som titelpartner till det ikoniska brittiska racingteamet Jaguar Racing, som från och med nu kommer att heta Jaguar TCS Racing.

Under det fleråriga partnerskapet kommer TCS och Jaguar att skapa en dynamisk plattform till grund för forskning och innovation och som samtidigt ska leda till mer avancerade koncept- och elfordonstekniker (EV). TCS kommer att dra nytta av företagets position inom teknikomvandling samt erfarenheter av att arbeta med de främsta aktörerna inom elbilar, för att hjälpa Jaguar TCS Racing att bli en katalysator för elektrifiering för att uppnå lägre koldioxidutsläpp och hållbar mobilitet. Partnerskapet kommer att använda data och insikter från racerbanan för att forma tillväxt, utveckling och transformation av hela ekosystemet för elfordon.

– Vi är glada över att bredda vårt partnerskap med Jaguar Land Rover och slå oss samman som Jaguar TCS Racing för att dra nytta av gemensamma kunskaper och skapa innovationer för en hållbar framtid för alla, säger Rajesh Gopinathan, vd för TCS. När världen tävlar mot elektrifiering kommer samarbetet bana väg för införande av avancerad teknik, nyttjande av renare energi och utveckling av nya affärsmodeller. Vårt arbete kommer att sträcka sig bortom affärer för att göra en bestående inverkan på människor, samhällen och planeten.

Med bara 87 dagar kvar till starten av den nya säsongen fokuserar Jaguar TCS Racing på att förfina den mest framgångsrika racerbilen i teamets Formel E-historia, inklusive förbättringar inom flera mjukvaruområden för att förbättra energihanteringen, göra bilen snabbare och mer effektiv. Teamet har också lagt ner tid på att förstå och simulera det nya kvalificeringssystemet samt på att öva depåstopp, vilket kommer att bli en viktig del av de första 10 minuterna av det nya tävlingsformatet.

Comments are closed.