Tävling i handlödning på Productronica

IPC står som värd det mästeraskap i handlödning som kommer att genomföras på Productronica, den 12-15 november i München. Modellen för evenemanget kommer från Sverige, från S.E.E.2010 och S.E.E.2012.

Lars Wallin, IPC European Representative, och Lars-Gunnar Klang, LGKC, anordnade på S.E.E. 2010 och 2012 Svenskt mästerskap i handlödning (Se bilden ovan). Tävlingen blev en succé som uppmärksammades internationellt och sedan S.E.E.2010 har det i Kina och USA anordnats tiotalet tävlingar i handlödning.
För första gången  kommer IPC nu att vara värd för en tävling i lödkunskap. De tävlande kommer att kämpa om att löda elektronikkort inom 45-minutersintervaller. Konstruktionernas lödningar kommer att granskas gentemot de kriterier som har satts upp i IPC-A-610E Class 3,  tidtagning görs och de elektriska funktionerna undersöks.
Den som är intresserad att delta kan anmäla sig på www.ipc.org/hsc-productronica .
Tävlingen genomförs i IPCs monter A3.318.
Ett tips kan även vara att besöka montrarna hos de företag som har stöttat evenemanget, nämligen Balver Zinn GmbH, JBC Tools, Elmatica AS, DNZ, PIEK, Almit GmbH, Factronix GmbH, Thermaltronics och Renex in Hall A4 som kommer att demonstrera sina senaste lösningar inom lödteknologi.
Det kan också vara intressant att besöka National Physical Laboratory’s (NPL) Cleaning and Contamination Testing Center . I monter530, hall A2, demonstrerar industriexperten Bob Willis jontest, yt-isolationsresistans (surface insulation resistance, SIR), tvättsystem för lödpasta och mer. Dessutom kommer han att föra fram vad som är viktigt inom IPC-standarder med avseende på tvättning.
IPC har som brukligt sin monter i den västliga huvudingången ”på första parkett”, alldeles innanför insläppet mot mässgolvet, monterplats WE-2. Träffa här Lars Wallin och annan personal för att diskutera nya IPC-standarder och översättningar, marknadsrapporter och andra dokument som exempelvis IPCs IPC’s Conflict Minerals Due Diligence Guide.

 

Comments are closed.