Tangentbord och skärm 80 km från datorn

Fibersystem har utvecklat en ny fiberoptisk lösning för KVM-förlängning som gör det möjligt med mycket långa avstånd mellan dator och skärm, upp till 80 km.
Det är den första produkten i världen i sitt slag som följer HDBaseT-standarden för HDMI-överföring över fiber och passar exempelvis i tuff industrimiljö, för digital skyltning, liksom i verksamheter med mycket höga säkerhetskrav.

 

Systemet kan överföra högupplöst video, ljud och USB-data för tangentbord, mus och annan kringutrustning på avstånd på upp till 300 meter med multimod-fiber och upp till 80 km med singelmodfiber. Den nya lösningen, 45-600 Series HDMI HDBaseT KVMX (Keyboard Video Mouse eXtender), bygger på HDBaseT-standarden för överföring av HDMI-video och stödjer alla standardformat upp till 4K, med automatisk detektering av upplösning. Fibersystem har implementerat den senaste HDBaseT-specifikationen som möjliggör fiberoptisk överföring av bild, ljud, Ethernet och USB-data över långa avstånd.
– HDBaseT utvecklades från början för att medge överföring av högupplöst video, ljud, styrdata, Ethernet och kraft över en enda parkabel, upp till 100 meter, säger Micha Risling, ordförande för HDBaseT Alliance’s Marketing Committee. I version 2.0 av HDBaseT-standarden ingår även fiber som överföringskanal för att möta marknadens behov av längre avstånd och för att uppfylla stränga säkerhetskrav från offentliga, medicinska och militära verksamheter. Vi är glada över att Fibersystem nu har kommit ut på marknaden med sina HDBaseT-lösningar.
Huvudenheten i KVMX-systemet installeras centralt och kan betjäna upp till 16 fjärranslutna PC-arbetsplatser eller skärmar. Den är moduluppbyggd och anpassad för rackmontage. Möjlighet finns att välja till redundanta kraftaggregat, SNMP-baserad systemövervakning, liksom ett webbaserat administrationsverktyg.
Systemet kan också kombineras med Fibersystems säkra PC-arbetsplatser (Secure Workstation/Secure Terminal) och ger då det starkaste skyddet mot ”informationsläckage” via skärmen och USB-minnen, liksom mot intrång.
Två typer av moduler hör till systemet. Standardmodulen har HDMI 2.0- och USB 2.0-gränssnitt, dessutom finns en variant som också hanterar Toslink för ljudöverföring och fjärrstyrd reset. Vid arbetsplatsen installeras antingen Fibersystems egna skärmar eller en mottagarmodul i ett fristående hölje med inbyggd kraftförsörjning.

Comments are closed.