Smart armband hjälper äldre

Forskningsinstitutet IMEC och uest, ett belgisk ”start-up”-företag, har startat produktionen av Zembro, en smart armband som syftar till att göra det möjligt för äldre att få kontakt med sina anhöriga omedelbart, när som helst och var som helst.

Zembro är den första kommersiella produkten från uest. Den ursprungliga uppsättningen Zembro Armband, som sålde slut direkt efter lanseringen i april i år, levereras sedan början av november.
Tanken är att äldre snabbt skall kunna komma i kontakt med sina familjer och kontaktpersoner var de än befinner sig. Det skall göra det möjligt att hålla sig borta från sjukhus eller vårdhem, och leva självständigt, så länge som möjligt.
Den smarta klockan fungerar intuitivt och har ett tydligt och lättbegriplig gränssnitt utan synliga knappar. Det fungerar det omedelbart efter laddning av batteriet.
Zembro innehåller en mobiltelefon som aktiveras med ett fingertryck. Den använder också positionering via GPS och smarta algoritmer för att självständigt upptäcka nödsituationer.
Med full laddning är batterilivslängden mer än 10 dagar. Klockan kan bäras såväl inom- som utomhus, liksom i duschen eller när du diskar eftersom den är vattentät enligt normen IP67.
IMEC har utvecklat klockans ”firmware” i sin anläggning i Taiwan. Där tog man även fram en vattentät kapsel för Zembro och lade in elektroniska standardkomponenter och algoritmer.
IMEC tillverkade också den första uppsättningen enheter i anläggningen i Taiwan.
Genom att ge fullt stöd för att utveckla nyckelfärdiga produkter har man gjort det möjligt för sina partners att effektivt komma in på marknaden. Med IMECs utvärderingsprocess stöds valet av lämpligaste teknik och genom att erbjuda tjänster inom immaterialrätt (IP) blir det möjligt för nystartade företag att säkra sin position på marknaden.

 

Comments are closed.