System Verification satsar i Sarajevo

Enligt uppgifter från Handelskammaren för Sverige – Sydosteuropas nyhetssida, kommer företaget System Verification att nu etablera ett kontor med egen personal i Sarajevo, Bosnien-Herzegovina.

System Verification har idag kontor i Malmö, Göteborg, Stockholm och Köpenhamn  och drygt 160 medarbetare inklusive det nya kontoret i Sarajevo i Bosnien-Herzegovina.
 
– Våra kunder ska inte bara få väl utförda tjänster inom krav och test, utan också en leverantör som ständigt letar nya vägar för att utveckla och förbättra. Etableringen i Sarajevo är ett exempel på detta, eftersom det blir en kostnadsbesparing för kunden med bibehållen hög kompetens, säger Hamdija Jusufagic, vd för System Verification.
Bakgrunden till etableringen i Sarajevo är företagets samarbete med Alfa Laval, som sedan många år outsourcar sin testverksamhet till System Verification till ett värde av cirka 45 MSEK på tre år. Delar av denna verksamhet kommer nu att utföras i Sarajevo.
System Verification kommer enbart att ha egen personal i Sarajevo. Edhem Gigovic, som själv är bosnier, och som har arbetat som Test Manager på System Verification i drygt fem år, kommer att flytta till Bosnien-Herzegovina och bli vd för det nya kontoret.
Ytterligare fyra personer är anställda på plats.
En av dem, Zijad Alic, har under ett antal månader arbetat på kontoret i Malmö för att lära sig företagets rutiner och processer, men framför allt kundens applikationer.
– Ambitionen är att erbjuda fler kunder samma möjlighet, vilket innebär att vi kommer att utöka med fler medarbetare. Men vi ska bara ha egen personal, det är en kvalitetssäkring för våra kunder, säger Hamdija Jusufagic.
Valet av Sarajevo beror på det lägre kostnadsläget och även god tillgång till kompetens, vilket är en förutsättning för att System Verification ska kunna växa på den marknaden. Ytterligare en anledning är att Hamdija Jusufagics föräldrar ursprungligen är från Bosnien-Herzegovina. Etableringen gör det möjligt att ge tillbaka och skapa arbetstillfällen för bosnier. System Verification sponsrar sedan tidigare en skola i Hamdija Jusufagics föräldrars hemstad Kozarac med datorer.
System Verification kvalitetssäkrar mjukvara i IT-projekt för kunder inom Bank & Finans, IT, Telekom, Life Science, Industri, Fordon samt Försvarsindustrin. System Verifications konsulter är experter inom kvalitetssäkring och erbjuder analys, kravhantering, test och utveckling på plats hos kunden eller i outsourcing-projekt. Företaget genomför även utbildning inom krav och test.

 

Comments are closed.