Extremt liten lins

Suyin Optronics utvecklar och tillverkar extremt kompakta miniatyrlinser som passar för allt från mobiltelefoner till industriell och privat övervakning liksom för fordonselektronik och medicinska tillämpningar.

Bilden till vänster visar linsens storlek i förhållande till knappnålar.
Genom att använda kombinationer av plast, glas och andra material i produktionen har Suyin kunnat utveckla extremt liten optik för bildsensorer med allt mellan 0,3 och 13 miljoner pixlars upplösning. Det görs med fem plastelement eller med ett glas och tre plastelement. Den maximala bildvinken uppges vara 190° (diagonalt mätt).
Den modell som nu presenteras, 10W2Z CG0.3 h0.9, är företagets minsta vidvinkellins, med bara 3 mm diameter. Den patenterade två-elementkonstruktionen ger betraktningsvinklarna 106° (diagonalt), 78° (vertikalt) och 144° (diagonalt).
Den stora bländaröppningen, bländare f/3.0, ger så god ljuskänslighet att behovet av blixt i många fall bortfaller.
Garanterad MTF, modulation transfer function, är bättre än 30 procent, och det ges i kombination med 80 procents synfält vid 100 linjer per millimeter. Det betyder hög upplösning.
Linsen kan kundanpassas för olika typer av linsfästen.
Suyin har utvecklat egna automatiska produktionslinor vilka möjliggör en centrering av linserna med 2 µm.  
De nya vidvinkliga miniatyrlinserna från Suyin Optronics är speciellt lämpade att använda för bildigenkänning i produktionslinor eller i andra applikationer där det är ont om plats. Linsens höjd är bara 2,454 mm.
I östra Kina har Suyin Optronics ett komplett konstruktionsteam och en högeffektiv produktionsanläggning för kameramoduler av högre klass. Förutom det investerar företaget i konstruktion och tillverkning av sensorkapsling, talspole-motorer för autofokus och linsfunktioner. Det finns en uppsjö av materialkombinationer som kan fås på förfrågan.
Företaget arbetar tillsammans med de största tillverkarna av bildsensorer, sådana som Aptina, OmniVision, Sony and Samsung.
Suyin Optronics startades 2005 och har sitt huvudkontor i Taiwan. Över 70 ingenjörer arbetar med konstruktion av kameramoduler, processtyrning och programvarustöd.
Under 2007 startades högvolymproduktion i Kina.
Idag är är Suyin Optronics världens femte största leverantören av kameramoduler för bärbara datorer.
Kontakter med Suyin Optronics sker lämpligen med det tyska kontoret, Suyin GmbH i Pfarrkirchen, Tyskland.

 

Comments are closed.