Synopsys köper EDA-konkurrent

Synopsys meddelar att de har tecknat ett slutgiltigt avtal om att förvärva konkurrenten Atrenta. Enligt meddelandet kommer Synopsys att integrera Atrentas verktyg för verifiering och implementation med företaget egna Verification Continuum- och Galaxy Design-plattformar.

Bland Atrentas flaggskepp kan nämnas programvaran Spyglass som bland annat omfattar effektoptimering och strukturella kodningskontroller på RTL. BugScope och GenSys är andra produktlinjer från företaget.

Affären är ytterligare ett led i den konsolidering som pågår bland EDA-företagen. Under det senaste året har Mentor Graphics förvärvat Tanner EDA och Cadence Design Systems har köpt Jasper Design Automation.

– Synopsys räknar med att utnyttja Atrentas starka teknik för att ytterligare förbättra vår Verification Continuum–plattform för att ta itu med de ständigt ökande verifieringsutmaningarna och stödja våra pågående FoU samarbeten med kunder inom både verifiering och implementation, säger Manoj Gandhi, vice president och general manager för Verification Group på Synopsys.

– Atrentas SpyGlass, GenSys och BugScope-lösningar är inriktade på att öka effektiviteten i SoC-konstruktioner och verifieringar, säger Ajoy Bose, vd och koncernchef för Atrenta. Integrationen av vår teknik i Synopsys design- och verifieringsplattformar kommer att påskynda innovationer inom branschen och erbjuda våra gemensamma kunder förmånen av ett mycket starkare, kombinerat erbjudande.

Atrenta, som för övrigt svenska Investor AB har investerat i, kommer att formellt ingå i Synopsys till sommaren då affären efter sedvanliga prövningar planeras vara avslutad. Köpeskillingen, eller andra detaljer kring förvärvet, har inte röjts.

Comments are closed.