Sveriges bästa datorbyggare i Intel’s Kitchen

Frida Bergendahl, 17, från Stockholm och Lucas Gårdebrand, 17, från Lomma, utsågs till Sveriges bästa datorbyggare 2014 i webb-TV-programmet Intel’s Kitchen.

Sveriges bästa datorbyggare 2014 har korats, I webb-TV-programmet Intel’s Kitchen tävlade tolv deltagare uppdelade i sex lag både mot varandra och mot klockan med målet att bygga Sveriges grymmaste speldator. Det vinnande laget var 17-åringarna Frida Bergendahl och Lucas Gårdebrand från Stockholm respektive Lomma. De lyckades med bedriften att vinna båda delmomenten i tävlingen och kan utöver att kalla sig landets bästa datorbyggare även glädja sig åt priserna de fick med sig hem. Första priset i tävlingen var varsin dator med samma konfiguration de tävlande själva valde för sitt mästerbygge. Vinnarna fick en dessutom summa motsvarande tävlingsdatorns värde att spendera på produkter hos återförsäljarna Inet, Webhallen eller Dustin Home.
Den vinnande datorkonfigurationen kommer att säljas som en färdig paketlösning av de medverkande återförsäljarna under namnet Intel’s Kitchen-datorn.
– Det känns otroligt stort och omtumlande att ha varit med i Intel's Kitchen, det är en fantastisk tävling som jag kommer minnas länge, säger Frida Bergendahl. Det är fortfarande svårt att fatta att vi faktiskt klarade det! Tävlingen var så intensiv att vi båda var helt slut när det sista momentet var avslutat. Det har faktiskt knappt sjunkit in ännu!
– Intel’s Kitchen liknar ingenting jag varit med om tidigare, säger Lucas Gårdebrand. Jag var nervig under hela tävlingen och hann knappt stanna upp och tänka förrän efteråt. Nu känns det så klart fantastiskt, inte minst eftersom vi äntligen kan berätta att vi vann. Intel's Kichen är en upplevelse jag kommer att komma ihåg väldigt länge.
Intel’s Kitchen har hämtat inspiration från populära matlagningsprogram på TV, men med en twist, deltagarna bygger datorer istället för att skapa kulinariska maträtter. Erik Ekstrand och Mackan Edlund är radarparet som leder programmet och som tillsammans med expertjuryn utsett vinnarna i Intel’s Kitchen.

Comments are closed.